Home » Nieuws

8e Competitie wedstrijd.
Schipluidsevaart ons thuis water. 22 man hadden zich in de vroege ochtend gemeld in ons thuis water om de allerlaatste competitie wedstrijd te vissen. Sommige vissers stonden al om 6.15 aan de waterkant (soms iets met spanning)Alles moet natuurlijk wel kloppen en iedereen wil graag de laatste punten bij elkaar sprokkelen om zo hoog mogelijk te eindigen. De weergoden zaten mee de wind was er bijna niet een mooi glag water zagen we,de temperatuur was ook lekker. De visjes lieten zich zien sprongen overal over het water. Iedereen had er zin in. De wedstrijd begon al snel werd er vis gevangen.En bij sommigen ging het wel heel snel en andere moesten er wat meer moeite voor doen. Na 2 uurtjes vissen hoorde je al snel hier een brasem en daar veel klein vis. Na 4 uurtjes was de wedstrijd afgelopen en hadden de meeste wel een visje gevangen. De uitslag laten in het ongewisse dit om de eindstand spannend te houden. Dit horen we op de feestavond dan horen we wie er kampioen is geworden en wie er nog wat moet oefenen om dat misschien te worden. Over 2 weken hebben we de allerlaatste wedstrijd Siem voogd een vrije koppelwedstrijd. We hopen dat deze wedstrijd ook een mooie dag zal worden.Tot dan iedereen en voor de rest een fijn weekend.

 

Hierbij de loting voor de competitie wedstrijd voor zaterdag 16 oktober,  succes mannen

Leuk nieuws!

Beste leden,
Het is mij een genoegen om namens het bestuur te mogen mededelen dat de jaarlijkse slotavond zal worden gehouden op zaterdag 6 november. De inspraakavond is op dinsdag 9 november.
Noteer dit alvast in de agenda en spaar alvast kleingeld voor de Bingo !

Hoe ziet deze avond eruit?

Er is nogal wat nieuwe aanwas dus ik zal even uitleggen wat de bedieling is. De avond begint om 20.00 uur met de inloop. Rond 20.15 wordt de uitslag van de competitie bekend gemaakt. Er zal worden gezorgd voor een hapje (buffet) en een drankje, dit alles geheel gratis. Er wordt gelegenheid gegeven voor prijsklaverjassen en het beoefenen van het bingospel, dit wel tegen vergoeding. Ik ben de onbetwiste spelleider die avond. Leden mogen zich laten vergezelken door een partner of introducee.

Uitnodiging voor de komende wedstrijd

Goedemorgen vissers, hierbij de uitnodiging voor de laatste competitiewedstrijd vlgwk zaterdag 16/10 in ons thuiswater de Vlvaart. Aanvang 12.00 uur. Indien verhinderd bij Eilke afmelden. Gezellig weekend.

7e competitie wedstrijd.
Amstel drecht kanaal.In de vroege natte ochtend hadden 20 stoere mannen zich verzameld om wedstrijdje te vissen. De auto's waren vol geladen met spullen en iedereen had de paraplu mee genomen, want deze dag zou een herfstige dag worden,veel regen en misschien wel windt dus iedereen had zich bepakt en bezakt klaar gemaakt. De hengels werden klaar gemaakt, hier een feeder en daar een vaste hengel,en nu de vis nog. Die liet zicht wel zien maar helaas aleen veel aan het oppervlakte. De vis liet zich wederom moeilijk vangen (voor sommige dan)En voor de andere ging het wat makkelijker. Zo wist jos de brasem wel te verschalken en wist een enkele visser helemaal geen vis te vangen en weer andere vissers maar een paar grammen te vangen....Daarin tegen Kees is er achter gekomen dat hij met deze weersomstandigheden een aardige visje kan vangen top gedaan Kees. Jos b met 8360 gram en Theo v L 6000 gram beiden gefeliciteerd met jullie eerste plaats in deze omstandigheden.Heren tot de volgende wedstrijd..

Nieuws,  even lezen

Beste Eilke

 Allereerst mijn excuses voor de late reactie, er was bij mij wat email verloren gegaan i.v.m. een ombouw naar outlook windows 365.

 Helaas moet ik jou namens het bestuur van de HBLeO teleurstellen, ons bestuur heeft besloten dat er vanaf 2019 geen wedstrijd vergunningen meer verleend worden aan Hengel Sport Verenigingen waarvan de wedstrijd deelnemers niet in het bezit zijn van de VISpas van de Hengelaarsbond voor Leiden en Omstreken.

 De reden hiervan is doordat vanwege de vele wedstrijd aanvragen, en aangekondigde werkzaamheden als Oever en Walkant verbeteringen door de provincie in o.a de Oude Rijn en het Aarkanaal wij besloten hebben om alleen nog aan de Leidse visverenigingen welke in bezit zijn van de Leidse VISpas nog een wedstrijdvergunning te verlenen.

 Dus om geen boze gezichten te krijgen, en een willekeur te kweken heeft ons bestuur dit besluit helaas genomen voor alle HSV die in het bezit zijn van een andere VISpas dan de Leidse.

 Met vriendelijke groet,

 Hans Flanderhijn.

Secretaris HBLeO

 

 Van: Eilke de Boer

Verzonden: maandag 6 september 2021 22:31
Onderwerp: Re: Bevestigingsmail aanvraag wedstrijden

Hallo Hans,

 Naar aanleiding van het onderstaande even het volgende.

 Morgen ga ik op vakantie t/m 17/9 en de aanvraag voor een vergunning is voor een wedstrijd op zaterdag 18 september a.s.

 Mijn vraag is of je in de cc het mailadres van onze penningmeester, de heer Theo van Lochem, wilt vermelden, zodat ook hij de vergunning ontvangt.

Zijn mailadres is theoria@kabelfoon.nl

 Mvg en bv dank,

Eilke de Boer, voorzitter HSV 't Voertje te Schipluiden

 

Verzonden: donderdag 26 augustus 2021 18:24
Aan: edeboer03@hotmail.com <edeboer03@hotmail.com>
Onderwerp: Bevestigingsmail aanvraag wedstrijden

Naam Vereniging

HSV 't Voertje te Schipluiden

Naam contactpersoon

Eilke de Boer

Adres

Meidoornstraat 3,

Postcode

2636BJ

Woonplaats

Schipluiden

Telefoonnummer

0620091245

Telefoonnummer contactpersoon tijdens wedstrijd

0620091245

E-mailadres

edeboer03@hotmail.com

Wedstrijddatum

18-09-2021

Aantal wedstrijden

1

Aantal deelnemers

30

Soort wedstrijd

witvis

Vistijden wedstrijd

7.30 uur tot 11.45 uur

Naam viswater

Oude Rijn; Zwammerdam - Alphen

 

 

Hierbij de uitnodiging voor de volgende wedstrijd.

6e competitie wedstrijd. Heijmanswetering. 17 man hadden zich in de vroege ochtend zich klaar gemaakt om er een mooie dag van te maken,en iedereen wou graag in de top eindigen want tja we willen toch allemaal ons bewijzen. De spanning was voelbaar voor sommige die vergaten gewoon hun voer of zoals ik kreeg ik mijn spulletjes niet lekker neer gezet en brak er een steun af van me voerblet. Maar ach wat wil je als je tussen 2 siemens vissers in zit.. De wedstrijd begon en al snel werd er her en der een schele pos of een donderpad gevangen. Oké dus weer zo een dag piellen voor een visje en t was niet groot. Sommige gokten het op de feeder in de hoop een platte te kunnen verschalken.En weer andere gingen vol op de vaste stok dan maar veel klein vis vangen en hopen dat je goed zit.. Het was een moeizame wedstrijd maar het weer was prachtig.Al met al hadden de meeste wel een visje gevangen al waren het niet de kiloooos wim 2300gram(a vak) en Marc 1300gram(b vak) beiden gefeliciteerd met de eerste plaats.De rest volgde. Eerst volgende wedstrijd is amsteldrecht kanaal. Tot dan..

Heren hierbij de loting voor zaterdag 18 september 

Veel succes.

Heren. Hierbij de uitnodiging voor de 6e competitie- wedstrijd op zaterdag 18 september van 07.30 tot 11.45 uur in de Heijmanswetering Woubrugge. Afmelden uiterlijk donderdagavond 16 september via de app i.v.m. vakantie van de voorzitter.

5e competitiewedstrijd Haarlemmer Ringvaart Burgerveen.
Vol goede moed verschenen op zaterdag 4 september 21 vissers aan de waterkant om weer eens lekker te gaan vissen. Hans Vrijmoed gooide niets vermoedend om te peilen zijn korfje in het water en tot zijn grote verbazing bleek er bij inhalen een ieniemienie baarsje aan zijn kale haak te spartelen. Ik hoor het hem nog zeggen….die wordt niks vandaag.
En wat heeft hij gelijk gekregen!! Het was niet alleen het weer dat tegenviel (frisse oosten wind) maar de vangsten waren onbeschrijflijk slecht. Zo’n wedstrijd maak je (gelukkig) niet al te vaak mee want dat zou toch een enorme knauw geven aan je motivatie om te gaan vissen.
Verschillende vissers wisten niet eens van de 0 af te komen en zagen 4 uur lang geen enkel teken op aanwezigheid van vis. Het overgrote deel van de deelnemers wist een paar onsjes voornamelijk gondels bijeen te sprokkelen maar daarmee hield het dan ook op.
Slechts 1 deelnemer wist boven de kilo uit te komen en werd daarmee overall dag winnaar: Jan Verbeek!!! Na wekenlang klagen dat hij alleen maar kleine visjes vangt bleken deze kleine visjes hem met een gezamenlijk gewicht van 1540 gram vandaag de overwinning te bezorgen. Wie het kleine niet deert….
Iemand die vandaag zo uitzonderlijk presteert moet natuurlijk even uitgehoord worden over zijn gevolgde tactiek.
Jan reageert: “Ja, het was taai vandaag. Alleen maar grondels op de vaste stok. Daar was ik al gauw klaar mee en ben na zo'n half uur overgestapt naar de feeder. Te breed om lekker tegen de overkant te gooien dus gewoon tegen het midden gaan vissen. Hier totaal geen last meer van die kleine krengen. Ik ving al gauw wat kleine voorns gewoon aan 3 maden. De worm raakten ze niet aan. Al-met-al toch nog een stuk of 15 visjes bij elkaar weten te sprokkelen. Verder was ik de enige deelnemer in korte broek en werd eerst flink uitgelachen omdat het best frisjes was. Later toch nog lekker in het zonnetje gezeten”
Dit wetende ligt de verleiding op de loer om te denken dat die voorntjes die gespierde kuitjes van Jan wel heel aantrekkelijk vonden, maar nee….zo werkt het toch niet?? Toch??
Maar gauw deze wedstrijd vergeten en op naar de volgende.

Hierbij de loting voor 04-09-2021

Hierbij de uitnodiging voor zaterdag 04-09-2021 Let op de R zit in de maand dus aanvang 7.30 uur. Voor de liefhebbers 5.45 uur parkeerplaats rotonde in Den Hoorn.

Verslag 4e competitiewedstrijd
Op zaterdag 21 augustus 2021 namen maar liefst 24 vissers van Het Voertje deel aan de inmiddels alweer 4e competitiewedstrijd. Deze wedstrijd vond onder prima weersomstandigheden plaats aan en in ons thuiswater.
Om 7 uur zat iedereen in de startblokken om de belangrijke punten bijeen te schrapen voor het eindklassement. Ook waren we nieuwsgierig naar de kwaliteiten van onze drie nieuwkomers: Han de Bruijn, Davey Hofman en Rik van Konijnenburg. Ja…..inderdaad de zoon van!!
Vooral bij Rik was het spannend om te zien OF hij de viskwaliteiten OF het de kunst van het bereiden van de balletjes van zijn vader zou bezitten.
Tijdens de wedstrijd bleek al vrij snel dat het niet mee zou vallen om een visje te vangen. Vooral de brasem liet het vandaag afweten. Slechts een enkeling kon de made/caster of worm niet weerstaan. En toch was er een die-hard crack van de bovenste plank (mede gezien zijn leeftijd 😊) die het voor mekaar kreeg om heel veel visjes en zelfs een paar grote te verleiden om tijdelijk in zijn leefnetje rond te zwemmen. Heinz Brand!! Jawel de man die op zijn traditionele wijze met z’n acht meter stokkie (ik heb hem nog nooit met een feeder in zijn hand gezien!!) weer “torren aan het pikken” was.
Zijn evenknie Jan Verbeek doet dat ook meestal alleen in tegenstelling tot Jan is Heinz dit seizoen WEL in staat is OOK grote vissen te vangen. Dat bracht hem op een eindstand van ruim 10 kilo en daarmee behalve vakwinnaar (B) ook overall winnaar van deze wedstrijd.
Terug naar onze nieuwkomers. Ik denk dat de toppers van Het Voertje er mogelijk weer een concurrent bij hebben : Davey Hofman!! Hij werd maar liefst vakwinnaar (A) met bijna 4 kilo aan vis!!!. Wat een primeur.
De toekomst zal echter moeten uitwijzen of er inderdaad sprake is van een toppertje of dat er sprake was van beginnersgeluk. Ook Han de Bruijn deed het niet onverdienstelijk met zijn derde plek in vak A. Rik van Konijnenburg eindigde wat teleurstellend op de 4e plek in deze poule. Geruststellende gedachte is wel dat hij zijn vader dik versloeg die overigens na de wedstrijd weer op zijn vertrouwde plaatst stond; De Keuken!!!
Volgende wedstrijd: zaterdag 4 september Burgerveen.
Nog wat feitjes:
A poule 19.180 kilo B poule 36.920 kilo
Laan gemiddeld 1.598 kilo p.p
Witte huisje 2.380 kilo p.p
Volkstuinen 5.306 kilo p.p
Molenvak 2.310 kilo p.p

Hierbij de loting voor de wedstrijd.

Een grote opkomt ondanks de vakantie periode.

Heren hierbij de uitnodiging voor de competitiewedstrijd op zaterdag 21 augustus in ons thuiswater. Aanvang:7.00 uur. Na afloop in ons clubgebouw ff kijken wat de rest heeft gevangen. We wensen een ieder, met name onze 3 nieuwe leden, een succesvolle wedstrijd. Bij Eilke afmelden als je verhinderd bent. Mooi weekend👍

Hierbij de voorlopige tussenstand.

Op 1 augustus trotseerden maar liefst 20 vissers de hoosbuien om te strijden voor de keizerbokaal 2021. Deze jaarlijks terugkerende wedstrijd wordt gesponsord door Toon Keizer en gehouden in ons thuiswater aan de Vlaardingervaart te Schipluiden. Na de loting onder toezicht van onze voorzitter EN penningmeester vertrok een ieder vol goede moed naar de stek. Over de stek gesproken...er zijn algemeen bekende goede stekken en laten we zeggen de wat mindere. Het witte huisje was altijd een van de beste stekken maar zoals ook vandaag weer duidelijk werd....die tijd is geweest. De huidige topstekken zijn ter hoogte van het gat of beter gezegd ...de gaten. Volop prachtige pompbladen waaronder de volwassen brasems geduldig liggen te wachten op een castertje, made of wormpje. Zo brachten Koos en Jaap regelmatig op hun topstek diverse lekkernijen waardoor er al snel de ene naar de andere vette brasem in het netje verdween. Mart die daar ook in de buurt zat deed ook verwoede pogingen maar verspeelde de een na de ander....Misschien toch eens een pakje nieuwe onderlijnen aanschaffen??!! De weersomstandigheden waren grillig...hoosbuien en draaiende winden maakte het er niet makkelijker op. Toch wist iedereen in de 4,5 uur een lekker visje te vangen. Gemiddeld toch 3 kilo per persoon. De man die het gemiddelde aardig deed stijgen was "onze" Koos die maar liefst 18 kilo vis in het weegnet wist te deponeren. Trots ben ik op de nummer twee: Japio. Jaap heeft na lange tijd de feeder weer opgepakt en laat op overtuigende wijze de laatste wedstrijden zien dat hij het niet verleerd is. De kunst van het vissen die ik persoonlijk Jaap in de jaren 80 heb aangeleerd houdt ook in 2021 nog steeds stand. Onder het mom laten we wat van dat sponsorgeld terughalen naar de familie wist Ron Keizer de derde plaats te veroveren. (volledige uitslag in app Eilke) Na uitreiking van de geldprijzen en de bokaal barstte zoals gebruikelijk onder het genot van een biertje en een broodje kroket het visserslatijn los. Mooie en vervelende ervaringen van de dag worden gedeeld en is voer voor de verslaglegger. Zo wist winnaar Koos smakelijk te vertellen hoe hij op die winnende stek terecht was gekomen en dat Kees (v.d.V) in alle openheid vertelde dat hij vandaag had geleerd hoe hij zijn hengel zonder breuksporen los kon trekken toen hij vast zat aan de waterplanten. Zomaar twee voorbeelden van de vele belevenissen die worden opgedaan tijdens zo'n wedstrijd. Meer vertellen zou leiden tot een te lang verslag. Slechts nog een belangrijke afsluiting: volgende wedstrijd zaterdag 21 augustus as!! Tot dan!

 

Onze vissers voor 1 augustus, wat een mooie opkomst.

Succes mannen.

Uitnodiging voor de fa keyzerbokaal.  Op zondag 1 augustus in ons thuiswater.
Van 7 tot 11.15 met aansluitend de prijsuitreiking in ons clubgebouw met door fa keyzer gesponsorde broodjes kroket.

Aan en afmelden bij Eilke.

 

Een hele mooie zonnige dag achteraf.

Onze voorzitter had ons duidelijk gemaakt dat wij onze paraplu's moesten mee nemen, want dit was nodig omdat er flink wat regen zou gaan vallen.

Achteraf bleek het zonnetje heerlijk te schijnen,  onze voorzitter mag daarom ook geen weerman worden haha.

De visvangst daar in tegen was erg slecht, er werd wel vis gevangen maar niet van harte.

De gene die een brasem ving kon zichzelf de nummer 1 noemen van deze wedstrijd.

En dat was ook onze jos boks,  die wist in de laatste paar minuten een brasem te vangen, en was door deze brasem de nummer 1.

Uitnodiging voor de competitiewedstrijd op zondag 25 juli as in Holy. Aanvang 7.00 uur. Uitzetters zijn Willem en Kees. Aansluitend ff napraten in het clubgebouw. Bij eilke afmelden. 

 

Overlijdingsberichten:

 

Helaas hebben wij het verdrietige bericht gekregen dat, de vrouw van onze oud voorzitter is overleden.

Wij wensen de familie veel sterkte toe.

 

Helaas hebben wij te horen gekregen dat, ons oud lid Peet camijn op jonge leeftijd na een ziekbed is overleden. 

Wij wensen de familie veel sterkte toe.

 

I.v.m het overlijden van Peet camijn, heeft onze sponser kwekerij 't woudt  gevraagd om de dorpswedstrijd voor de komende 5 jaar anders te gaan vernoemen.

Dit zal waarschijnlijk gaan heten de Peet camijn memorial  of Peet camijn cup. Hierover volgt later bericht als dit definitief gesloten is.

Dit i.v.m dat Peet jaren lang werknemer was bij kwekerij t woudt. 

 

 

Onze jaarlijkse dorpswedstrijd, die gesponsord is door onze tomatenkwekerij 't woudt. Waar we ieder jaar nog steeds erg blij mee zijn.

Een wedstrijd met heel veel kleine visjes, twee enkelingen wisten een brasem te vangen, en daarvan is er eentje de nummer 1 geworden. Dit was theo van Lochem   gefeliciteerd theo.

 

Uitnodiging:

Een geslaagde wedstijd:

Onze verwachtingen waren erg hoog van deze wedstrijd, maar achteraf toch moeilijker dan we dachten.

De vis liet zich niet bij iedereen erg makkelijk vangen,  sommige moesten toch echt meer hun best gaan doen.

Maar ondanks dat hadden we toch mooie visvangsten en zaten de netten aardig vol.

Dus eigelijk gewoon een geslaagde wedstrijd.

Nachtwedstijd de 12 uurs

Voor a.s. vrijdag hebben zich 7 koppels aangemeld (er kunnen er nog 3 bij). Loting 19.15 uur aan de Cruquiusdijk. Deelname € 30,00 per koppel. Vissen van 21.00 tot 09.00 uur. Aansluitend prijsuitreiking. Neem extra leefnet(ten) mee.!

 

Veel succes heren met de 12 uurs wedstrijd.

onze 2e competitie wedstrijd:

Weer een geweldige opkomst, en wat is er een hoop vis gevangen.

En niet iedereen had even veel mazzel met de vis.

Maar de volgende wedstrijd gaat het vast beter.

Uitnodiging 2e competitie wedstrijd op zondag 27 juni in het 1e gedeelte van Holy. Aanvang 7.00 uur. Indien verhinderd voor zaterdag bij mij afmelden.    Welk duo wil het parcours uitzetten?

de aller eerste wedstrijd is weer gevist.

Eindelijk mochten en konden we weer vissen.

Een hoop vissers die zich hadden aangemel.

Hier onder de aller eerste uitslag van dit seizoen.

Jaja eindelijk na al die maanden niks te hebben mogen doen.

Hier eindelijk weer de 1e wedstrijd van het jaar.

jaja eindelijk mogen we weer!

Hallo allen we mogen weer. Alle lichten staan op groen, dus hierbij de uitnodiging voor de wedstrijd van za 12 juni in Alblasserdam/kortlandse kade. Parkeren in de Mesdaglaan. Bij verhindering voor donderdag 10 bij mij afmelden. Theo en ik vertrekken om 5.15 vanaf de carpoolplaats in den Hoorn.

Slecht Nieuws

Goedemorgen vissers! de eerste wedstrijden van 2021 staan op de planning in april, maar helaas nog niet toegestaan en kunnen dus niet doorgaan. We hopen op beter nieuws voor de maand mei...

beste allemaal,

helaas hebben we vorig seizoen niet uit kunnen vissen wegens het corona,

laten we hopen dat we dat dit jaar wel kunnen doen.

voor de gene die getroffen zijn door het corona of familie leden zijn verloren veel sterkte tegen dit vreselijke virus.  stay healthy  en hopelijk tot snel.

hierbij het nieuwe vis schema voor 2021

Corona Protocol Verantwoord Vissen Wedstrijdzaken
Word – 126,5 KB 236 downloads

beste allemaal

Ivm de aangescherpte corona maatregelen hebben wij besloten de viswedstrijd van siem voogt dit jaar anders te vissen, dit jaar vissen wij de wedstrijd alleen met onze clubleden,  wij hopen dat we volgend jaar weer als vanouds met zijn alle deze wedstrijd kunnen vissen.

Beste vrijwilligers van de Vogelwerkgroep Midden-Delfland,

 

Het gaat eindelijk gebeuren! We gaan volgende week echt beginnen aan het omvormen van de Zuidplas van het Kraaiennest tot Gruttoplas. Een lang gekoesterde wens van onze John Kleijweg. Het gaat een ondiepe plas worden waarin grutto’s en andere steltlopers tijdens de vogeltrek kunnen rusten een aansterken. We hopen o.a. de grutto’s hiermee te helpen om in goede conditie te komen voor het broedseizoen, zodat ze veel jongen groot kunnen brengen.

 

De plas wordt nu leeggepompt zodat er in kan worden gegraven. Maar er zitten nog veel vissen in de plas. SportVisserijBelangen Delfland gaat vrijdag 2 oktober (met uitloop naar 3 oktober) met hun vrijwilligers zoveel mogelijk vissen vangen en overzetten naar ander water. Maar daarbij hebben ze nog heel hard helpende handen nodig!

 

 dus heb je 2 en/of 3 oktober tijd? Meld je dan aan bij eilke dan krijg je de instructies waar, en hoe laat je kunt helpen en wat je eventueel mee kunt nemen. 

 

Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp!

 

Namens de Vogelwerkgroep Midden-Delfland,

Floor Koornneef.

Wedstrijd: zondag 4 oktober

 

Heren hierbij de uitnodiging voor alweer de laatste competitiewedstrijd. Deze zou in ons thuiswater zijn maar ivm kade werkzaamheden in het dorp zijn alle boten verplaatst naar het molenvak. We wijken as zondag 4 okt uit naar Holy. We vissen van 7.30 tot 11.30. Daarna even napraten in ons clubgebouw. Bij mij afmelden. Tot zondag.

 

 

Hierbij de voorlopige tussenstand, dit is zonder de laat gevist wedstrijd om het spannend te houden.

2020 Tussenstand Na 4 Wedstrijden
Afbeelding – 412,0 KB 215 downloads

 

 

Hierbij de uitnodiging voor de volgende wedstrijd,

De locatie is veranderd ivm het niet goed keuren van de andere locatie 

 

We kijken terug op een zeer geslaagde wedstrijd ondanks dat we deze wedstrijd een paar afmelders hadden.

 

Uitnodiging voor de 4e comp viswedstrijd in ons thuiswater op za 5 sept. Aanvang Let op de r in de maand dus 7.30 tot 11.30. Daarna ff nababbelen in ons clubgebouw. Uitzetters Mart en Kees die de nrs na afloop meegeven aan Willem en Hans die de wedstrijd van 20/9 uitzetten. Bij eilke afmelden.

 

Hierbij de uitslag van 22 augustus 2020

Deze dag was een dag met heel veel wind.

Maar ondanks de harde wind weerhield het ons niet om toch onze wedstrijd te vissen en toch vis te vangen, dit ging bij de één makkelijker dan bij de andere visser.

 

Uitnodiging voor de 3e competitiewedstrijd op zaterdag 22 augustus van 7.00 tot 11.15 uur. Bij eilke afmelden en na afloop ff napraten in ons clubgebouw.

 

 

Een hete dag zowel voor onze vissers en voor onze vissen zelf.

Ondanks de enorme warmte is er toch vis gevangen.

Wij feliciteren heinz brand met het behalen van de eerste plaats.

Gebroeders keyzer bedankt voor de sponsering en de heerlijke broodjes😃

 

 

Uitnodiging voor de viswedstrijd om de Firma Keyzertrofee op zondag 9 augustus.

Aanvang 7.00 uur. Loten aan het Windrecht t.o. de molen.

Prijsuitreiking na afloop in het clubgebouw. Bij eilke aanmelden.
 Loting tussen 5.45 en 6.00 uur.

 

 

 

Hierbij de uitslag

Er zijn die dag behoorlijk wat kilo's vis gevangen zoals je ziet.

Gelukkig hadden we ook een heerlijk zonnetje.

 

Hier het schema van aanstaande zondag 26 juli

Na maanden gewacht te hebben mochten we eindelijk onze 1e wedstrijd weer vissen.  ondanks dat er wat afmeldingen waren  kon dat de pret niet bederven.

Goed nieuws:  wij kunnen weer starten!

Geachte leden 
Onder voorbehoud van de nog door SVBD te verstrekken vergunningen heeft het bestuur het volgende schema vastgesteld.
Zaterdag,  11  juli   
1e competitiewedstrijd in Burgerveen (Leimuiderdijk)


Vrijdag,  17  juli      Vrije wedstrijd/Dorpswedstrijd/Tomatenwedstrijd


Zondag,  26  juli     2e competitiewedstrijd in de Vlaardingse Vaart (oorspronkelijke datum van de Open Schipluiden)


Zondag,  9  aug.     Vrije wedstrijd om de Fa. Keyzerbokaal in de Vlaardingse Vaart.


Zaterdag, 22 aug.  3e competitiewedstrijd in de Vlaardingse Vaart (oorspronkelijke datum Zomerfeestviswedstrijd).


Vanaf 1 september vervolgen we dan met de laatste vier wedstrijden (3 comp. en 1 vrije), zoals op de LV is vastgesteld.
Zo komen we toch nog aan 6 competitiewedstrijden, waarvan de 5 beste wedstrijden voor de eindrangschikking tellen.

Wij hopen dat een ieder zich kan vinden in bovengenoemd schema en hopen jullie volgende week zaterdag in grote getale aan de waterkant te mogen begroeten, met in achtneming van de anderhalve meter enz.
Met sportieve visgroet,

Het bestuur 

Update per 29-06-2020 corona

Beste wedstrijdleiders.

Laat mij jullie namens het bestuur van de SVBD allemaal bedanken voor jullie begrip bij het uitstellen van de wedstrijden tot 1 september.
Ten tijde van deze beslissing zag het bestuur door de coronacrisis geen opening om het wedstrijdvissen voor iedereen weer toegankelijk te maken.
Het advies van NOC*NSF en SVN was opengaan voor kleinschalig activiteiten, dit gaf onvrede binnen de vereniging, het bestuur heeft toen besloten het is iedereen of geen, dat was niet alleen een unanieme beslissing van het bestuur SVBD, maar ook van de stichting SCZH.

Wij verwachten na versoepeling coronaprotocol voor wedstrijden, en het advies NOC*NSF geen problemen bij lokale overheden zolang men zich aan de basisregels houdt. Wij willen echter het wedstrijdvissen rustig opstarten op wedstrijdwateren binnen gemeentegrenzen, als blijkt dat alles weer goed verloopt willen wij op korte termijn weer volledig opengaan.

Gelukkig kunnen wij twee maanden voor 1 september weer starten, echter wel met enkele beperkingen. Wedstrijdzaken zal nieuwe wedstrijdaanvragen verwerken maar in afwachting en na toestemming van lokale overheden pas vergunningen verstrekken vanaf 9 juli.

1. Zo zullen wij het wedstrijdprotocol voor viswedstrijden aanscherpen door het aantal vergunningen te beperken en de wedstrijdgroepen van de eigen vereniging voorrang verlenen, om bij de start en het einde van de wedstrijden rekening te houden met de omgevingsdruk.
2. Het kan zijn dat u ander wedstrijdwater aangeboden krijgt als de druk op een gewenst water te veel wordt.
3. De SVBD blijft tot 1 september gesloten voor HSV’s van buitenaf.
4. Wedstrijdleiders binnen de SVBD moeten opnieuw een vergunning aanvragen, de planning 2020 is komen te vervallen.
5. Naast de wedstrijdvergunning zal er een bijlage `coronaprotocol` bij komen vanuit de NOC*NSF en SVN over hoe te handelen bij wedstrijden. Dit zullen wij op verzoek van gemeenten ook bij hen aanleveren.
6. Wij zullen bij handhaving het verzoek doen om enkele wedstrijden te controleren. Wedstrijdleiders zullen moeten zorgen voor de juiste papieren aan het water, en de deelnemers erop wijzen een geldige Vispas bij zich te dragen. Men dient zich te houden aan het coronaprotocol.

Onze aandacht ligt nu in het opstarten van de overige activiteiten, daarbij heeft de jeugd onze eerste aandacht.

Het bestuur blijft ook na deze start het advies volgen van de landelijke politiek, NOC*NSF, SVN en onze federatie SZWN.

Wij vragen jullie medewerking en begrip.

Namens het bestuur

Theo Stremme
Voorzitter SVBD

 

 

update corona!

Update wedstrijdseizoen 2020

Beste vissers, 
Nu de Corona maatregelen steeds soepeler worden, vragen jullie je ongetwijfeld af hoe dit zit met de geplande viswedstrijden voor dit jaar. Vanuit Sportvisserij Nederland is een protocol afgegeven om weer langzaam met kleine "onderlinge" wedstrijden te beginnen in eigen omgeving. Dit protocol heeft een hoop mitsen en maren en er dient veel geregeld te worden voor een wedstrijdje. Echter, de vergunningen voor wedstrijden worden nog steeds verleend door de visrechthebbenden. Voor ons thuiswater is dat SVBD. SVBD heeft samen met de andere organisaties in de Sportvisserij Combinatie Zuid-Holland besloten om ondanks het protocol geen vergunningen te verlenen tot in ieder geval 1 september (zie www.svbdelfland.nl). Dit betekend dus dat wij tot die tijd helaas ook geen wedstrijden kunnen organiseren. We hebben hier nog speciaal contact over gehad, maar dat heeft niets aan de zaak veranderd. Erg jammer, mocht de situatie veranderen dan horen jullie dit uiteraard. Tevens zullen we als bestuur in overleg gaan over hoe dit seizoen zal verlopen vanaf 1 september, nader bericht volgt tzt.
Wij wensen iedereen een goede gezondheid, en goede vangst in de eigen tijd!
Het bestuur

Nieuwe maatregelen corona virus

 

 

 

belangrijk!!!! Lezen

Brief Met Logo Svbd
Word – 99,2 KB 306 downloads

 

 

 

We kunnen jullie meedelen dat voor de aangevraagde visdata alle vergunningen zijn verstrekt behalve voor het Amstel-Drecht kanaal op 20/9. Daarvoor in de plaats hebben we Heijmanswetering aangevraagd en ook inmiddels ook verstrekt. De visdata zoals die op de site staan vermeld staan dus vast. Namens het bestuur wens ik jullie een visrijk seizoen. Tot 11 en/of 19 april aan de waterkant🎣🐋

 

 

wij willen graag verwelkomen ons nieuwste lid  Fred

Fred heel veel visplezier bij onze club.

 

Tevens willen wij Perry de leeuw bedanken voor zijn inzet van de afgelopen jaren als secretaris,  Perry geeft het stokje door aan Jasper van der vaart.  wij wensen hem veel succes.

 

allereerst de beste wensen voor iedereen!

 

de wedstrijden beginnen  in de maand april, eigelijk nog ver weg maar de visdata`s staan alvast voor u klaar zodat iedereen dit alvast in zijn of haar agenda kan zetten.

u kunt alle wedstrijden of bijzondere dagen vinden in het kopje visdate 2020.

tevens staan alle wedstrijden vast alleen zijn wij nog druk bezig met sommige vergunningen, mocht hier meer nieuws over zijn dan vermeld ik dit.

 

 

 

 

 

hieronder het document met alle punten van de vissers

Standen Met Punten
PDF – 511,1 KB 469 downloads

Uitnodigt voor de wedstrijd van 13 oktober 2019

Mannen hierbij de uitnodiging voor alweer de laatste competitiewedstrijd vlg.wk zondag 13 okt van 8.00 tot 12.00 in ons thuiswater. De spanning voor het kampioenschap is er al weken niet meer maar het zou leuk zijn als er toch nog aardig wat vissers aan de waterkant verschijnen. Na afloop prijsuitreiking in ons clubgebouw. Gezellig weekend allemaal.

 

 

Hierbij de uitslag van de wedstrijd van amsteldrecht.

Wat een mooie dag had kunnen zijn kwa weer pakte uit in een regenachtige natte dag, tijdens het opzetten en het weegmoment hadden we het gelukkig droog.

Gelukkig zijn er wel mooie vangste geweest, en natuurlijk hebben we altijd wat uitblinkers.

Hopelijk hebben we tijdens de volgende wedstrijd weer wat beter weer

Uitnodiging

 

Alweer een wedstrijd gevist

Dit keer een wedstrijd met geen grote getallen kwa vis.

Maar vis is vis.

 Moge mannen hierbij de uitnodiging voor de zomerfeest viswedstrijd op zaterdag 24/8. We vissen 5 uur zonder pauze van 7 tot 12 uur.
En vanaf 5.30 uur loten in de tent.

 

Hierbij even een tussentijdse tussenstand van de competitie wedstrijden. Er kan nog van alles gebeuren😃 en dat ligt er helemaal aan hoe onze vissers het doen maar vooral of de vissen willen bijten🐟🐠

 

Hierbij de uitslag van een zeer geslaagde wedstrijd van de toon keijzer bokaal.

Een zeer goeie wedstrijd en deze wedstrijd had voor het eerst iedereen vis.

 

Uitnodiging voor de viswedstrijd om de fa. Keyzer wisseltrofee op zondag 28 juli van 7 tot 11.15 in ons thuiswater. Prijsuitreiking in ons clubgebouw met onbeperkt bitterballen eten😃👍

 

Hierbij de uitslag van de tomatenwedstrijd.

We hadden een heerlijk droog weertje met de zon.

De vis liet zich niet makkelijk vangen, maar als nog konden sommige ze wel aan de haak slaan, en natuurlijk werd dat de nummer 1.

Nummer 1 was dit jaar toon keijzer met 4 kilo.

Er werd dit keer niet alleen vis gevangen, maar ook werd er een kreeftje gevangen, door hans v  maar helaas telde deze niet mee haha.

Ook was John al druk aan het oefenen met zijn kinderen die natuurlijk later ook bij de club kunnen komen.

Natuurlijk bedanken wij onze kweker van het woudt voor de heerlijke tomaten.

 

 

Uitnodiging voor de tomatenwedstrijd op vrijdag 19 juli

van 18.00 uur tot 21.30 uur met aansluitend prijsuitreiking in ons clubgebouw. Dit is de zgn Tomatenwedstrijd gesponsord door Paul van Koppen van Tomatenkwekerij Van t Wout.

 

 

De nacht van 5 op 6 juli hebben wij de 12 uurs wedstrijd gevist met 8 koppels.

Iedereen had dit keer vis, en veel vis.

En daarbij het grote nieuws  wij als club hebben een nieuw record kwa aantal kilo vis gevangen, de nummers  1 hadden  135 kilo vis  jaja je leest het goed  135 kilo.

Daarmee waren ze natuurlijk de nummer 1

Er was door de 8 koppels ruim 500 kilo vis gevangen

Dus of te wel een zeer geslaagd nachtje.

De nummer 1 waren dit jaar vader en zoon, Hans en John vrijmoed.

 

 

 

Wedstrijd open schipluiden, hierbij de uitslag.

De spanningen waren er al van tevoren, wie zal er kampioen worden van de open schipluidse?

Het weer hadden we eindelijk weer is mee, dat mocht ook wel na al die wedstrijden met regen.

Na dat de plekken waren geloot konden we gaan beginnen.  De ene ving ze heel makkelijk en de andere had er moeite mee, maar de winnaar had ruim 20 kilo aan vis.  Van harte kampioen Willem multen 

Onze kampioenen, van links naar rechts Peet Bergwerf, Hans Overaag, Willem Multem, Bram Mouthaan en Frank van Eeden.

 

Hierbij de uitslag van de wedstrijd van zaterdag 15 juni 

Helaas weer een wedstrijd met veel wind en regen, maar daar blijven wij niet voor thuis.

hierbij de uitnodiging voor zaterdag 15 juni

Aanstaande  zaterdag 15 juni vissen we in Vlaardingen/Holy van 7 tot 11.15. Aansluitend naar het clubgebouw voor een drankje, broodje en lullen over de verspeelde brasems.

 

Hier de uitslag van zaterdag 8 juni 2019

Helaas hadden we deze wedstrijd het weer niet mee zitten, behoorlijk wat wind en veel regen.

Maar ondanks het slechte weer hebben we toch vis weten te vangen.

A vak

Op de 1e plek komt: ben van der helm met 10,560

Op de 2e plek komt: Theo van lochem met 10,220

Op de 3e plek komt: Heinz brand met 6,540

B vak

Op de 1e plek komt: koos baljeu met 8,580

Op de 2e plek komt: jos boks met 4,820

Op de 3e plek komt: eelco gobel met 4,240

 

 

Hierbij de uitnodiging voor de wedstrijd voor zaterdag 8 juni 

 

De uitslag van de koppelwedstrijd 19-05-2019.

Ondanks dat er weinig inschrijvingen waren (4 koppels)

Is er toch behoorlijk wat vis gevangen, met natuurlijk een heerlijk zonnetje erbij.

De 1e prijs is deze wedstrijd gegaan naar willem en John met 35,620 kilo.

De 2e Prijs is gegaan naar Jos en Theo met 8,040 kilo.

De 3e plaatst is gegaan naar hans O en koos met 7,320 kilo.

Op de 4e Plek is geeindigt joel en eilke met 4,300 kilo.

 

De volgende wedstrijd is de jaarlijkse koppelwedstrijd op 19-05-2019 in het amsteldrechtkanaal.

We vissen van 7.00 tot 12.00

De loting van de koppels vind plaats langs de waterkant, hier zal je koppelmaatje ook tevens bekent worden. Opgeven kan bij eilke de boer.

Hierbij de uitnodiging voor de volgende wedstrijd.

 

De uitslag van 04-05-2019 heijmanswetering

Een onstuimige dag met veel wind en af en toe een flinke bui, maar dat mocht de pret niet bederven voor onze vissers.

Deze wedstrijd had iedereen vis,  voor de één was het moeilijker om de vis aan de haak te krijgen, en voor de andere ging het makkelijker. 

Deze wedstrijd is gewonnen door vader en zoon vrijmoed. 

 

De loting voor morgen 4 mei

Hierbij de uitnodiging voor de volgende wedstrijd

Zaterdag 4 mei  we vissen van 7.00 tot 11.15

Voor de gene die niet weten waar het is verzamelen 5.30 bij de rotonde van den hoorn

afmelden voor vrijdag a.s bij eilke de boer.

LET OP de afslag is dat weekend dicht.

 

Zaterdag 20 april hebben we de 2e competitie wedstrijd in het mooie water het voornse kanaal gevist, met mooie resultaten. Ondanks dat we een mooi zonnetje hadden was het voor sommige moeilijk op de vis aan de haak te slaan. Veel vissers hadden mooie resultaten en sommige hadden helaas weinig tot niks.

 

Heren. Aanstaande zaterdag, 20 april, de 2e competitiewedstrijd.
Plaats: Voorns Kanaal
07.30 - 11.45 uur (pauze 09.30 - 09.45). Uitslag bekendmaking na afloop aan de waterkant. Loting a.s. vrijdag op deze app.
Voor degenen die de weg niet weten, vertrek om 06.00 uur vanaf de carpoolplaats. Afmelden uiterlijk donderdagavond via de app of bij Theo (0620361105).

 

Ook de Eerste competitie wedstrijd is gevist!

Met hele mooie resultaten en heerlijk weer.

Voor het eerst hebben we nu in de A en B van gevist, het was even wennen omdat er dan geen prijsjes zijn maar zo blijven we wel lekker fanatiek.

 

Mannen volgende week zondag 7 april de 1e competitiewedstrijd. Aanvang 7.30 uur in ons thuiswater. Aansluitend in ons clubgebouw ff napraten zonder prijsuitreiking😄😎. Voor vrijdag afmelden en vrijdagavond appe we de loting door voor het vakvissen volgens het nieuwe reglement.

 

 

JAJA 30 maart 2019 was het weer zover,

De aller eerste vrije wedstrijd is weer gevist.

Het was een schitterende dag met gelukkig veel zon en veel vis, naja bijna iedereen had vis haha, sommige vissers kregen het voor elkaar om niks te vangen.

Er is gevangen van 0 gram tot 8,500 gram.

Op de Eerste plaatst is geëindigd : Jan Verbeek met 8,500 gram.

Op de Tweede plaats is geëindigd : Hans overgaag met 6,400 gram.

Op de Derde plaatst is geëindigd : Eelco gobel met 5,580 gram.

Op de Vierde plaatst is geëindigd: Hans vrijmoed met 5,560 gram.

 

Het is bijna weer zover mannen. We gaan weer beginnen. De 1e vrije wedstrijd aanstaande zaterdag 30 maart in ons thuiswater. 7.30 tot 11.45. Tussen 6.15 en 6.30 loten to de molen. Laat de aanmeldingen maar binnenkomen🐋🎣. Prijsuitreiking direct na afloop aan de waterkant.

baby nieuws

Onze visser Jasper en zijn vrouw zijn afgelopen week bevallen van hun zoontje jelte, van harte met de geboorte van jullie zoontje. We zien jelte graag over een aantal jaartjes aan de waterkant samen met zijn vader, maar eerst lekker genieten.

goed nieuws!

Wij kunnen u meedelen dat de aangevraagde vergunningen inmiddels zijn geaccordeerd en ontvangen. 

De tijd vliegt en eind volgende maand, om precies te zijn zaterdag 30 maart, hebben we alweer de eerste opwarm/vrije wedstrijd in ons thuiswater met de week erop alweer de eerste competitiewedstrijd. 


Voor de goede orde hierbij nog even het volledige competitieschema: 


Zondag     07  april  Vlaardingse Vaart

Zaterdag  20  april  Voornse Kanaal

Zaterdag  04  mei   Heijmanswetering

Zaterdag  08  juni   Alblasserdam

Zaterdag  15  juni   Holy

Zondag     15  sept. Leidse Vliet

Zondag     29  sept. Amstel-Drecht Kanaal

Zondag     13  okt.   Vlaardingse Vaart


En het schema van de vrije wedstrijden:


Zaterdag  30  maart  Vlaardingse Vaart

Zondag     19  mei      Amstel-Drechtkanaal/koppelwedstrijd

Zondag     23  juni      Open Schipluiden

Vrijdag 5 op zaterdag 6 juli  Cruquius

Vrijdag     19  juli       Dorpwedstrijd 

Zondag    28  juli     Vl.Vaart/Fa. Keyzer Bokaal

Zaterdag  24  aug.  Zomerfeest Viswedstrijd

Zondag    27  okt.   Siem Voogt Memorial


Tot ziens aan de waterkant,

Het Bestuur.

 

het nieuwe reglement 2019 staat voor u klaar

Ons thuis water in het mooie Schipluiden      

slecht nieuws

Namens het bestuur en iedereen van de visclub wensen wij jullie alvast fijne feestdagen en een knallend nieuwjaar.

Heren,

Jullie beide verenigingen hadden een wedstrijd aangevraagd op 1 juni. Bernardine wijst dit jaar voor het eerst de wedstrijden toe of af. Ik had haar nog niet verteld van de afspraak met VAH (dat zij voorrang heeft voor wedstrijden op de wateren rondom Alblasserdam) en zij heeft dus, conform wat we altijd doen met dubbele afvragen, gevraagd om onderling even te overleggen. Excuses voor dit misverstand. Dit betekent dat de wedstrijd wordt toegewezen aan VAH en dat die van Het Voertje wordt afgewezen.

Met vriendelijke groet,

Ard Verheijen

Belangenbehartiger

 

Hoe nu verder? Wie wat en waar gaan we nu vissen? Willen jullie mee denken.

Willen jullie dit aan Eilke doorgeven

opgelet

Geachte Dhr de Boer,

 

Namens het bestuur van de HvLeO moeten wij jullie helaas mededelen dat i.v.m. de aangekondigde over verbeteringen van de provincie voor het herstel van walkanten en de vele wedstrijd aanvragen voor de Oude Rijn en het Aarkanaal, dat wij als bestuur van de HvLeO voor 2019 en 2020 geen wedstrijd vergunningen meer verlenen aan vis verenigingen welke zijn aangesloten bij andere Hengelsportverenigingen.

de wedstrijd van 4 mei voor de Oude Rijn/zwammerdam is afgewezen

Zouden jullie willen mee denken waar we dan kunnen gaan vissen?

Dit graag melden bij Eilke

 

Eilke heeft contact opgenomen met 

de heer Bert Goudswaard, coördinator van de Verenigde Alblasserdamse Hengelaars (VAH).
Het resultaat van dit overleg is dat hij voor 1 juni een ander water zal aanvragen, zodat de aangevraagde wedstrijd aan ons kan worden toegewezen.
Wij zijn de V.A.H. zeer erkentelijk dat zij zich zo soepel opgesteld hebben.  Er zit dus schot in het zoeken naar een ander vaarwater.

 

10 November 2018   prijsuitreiking/feestavond

Eindelijk was de zenuwslopende uitslag daar, na maanden vissen hadden we eindelijk onze kampioenen zowel in de A pool als B pool. Dit werd zoals gewoonlijk elke jaar bekent gemaakt tijdens onze jaarlijkse feestavond. Natuurlijk onder het genot van een hapje en drankje en NATUURLIJK kon er weer gekozen worden tussen de bingo en klaverjassen. Met onze eigen bingo meester JAAP zoals elk jaar, die heel de avond van alles aan elkaar praat.

De KAMPIOEN uit de A pool
 1e plaats          Jos Boks                        
2e plaats           Willem Kloosterziel  
3e plaats            Eilke de boer

De KAMPIOEN uit de B pool

1e plaats            Ben v/d Helm
2e plaats            Ron Keijzer
3e plaats            Leo Boks

En de Winnaar van de GROOTSTE vis is geworden:     Jaap van Konijnenburg

                

                                          Jos & eilke

                                           Ben & eilke

                                     Eilke & theo & wim

                     Jaap & eilke

                          De Klaverjassers

Koppelwedstrijd Amstel-Drechtkanaal zondag 7 oktober 2018

Ja, ja de competitie is voorbij. Wat ons nog rest voor de winterpauze zijn enkele vrije koppelwedstrijden. Te beginnen:Amstel-Drechtkanaal. Zondag 7 oktober 2018. Duur van 07.30 tot 12.30 uur, ja u leest het goed: 5 uur vissen zonder pauze ! Vertrek vanaf de carpoolplaats om 05.30 uur. Loting bij stek 1 om 06.15 uur !!!
Opgeven bij Eilke de Boer, uiterlijk vrijdag 5 oktober.


 

Uitnodiging 8e en dus laatste competitiewedtrijd Vlaardingse Vaart

Ja u leest het goed: het seizoen zit er bijna op ! De grote finale en ontknoping zal plaatsvinden in ons thuiswater aan de Vlaardingse Vaart op zondag 23 september 2018, aanvang: 07.30 uur. Pauze van 09.30 tot 09.45 uur. Einde wedstrijd 11.45 uur. Prijsuitreiking in de kantine !Een prachtig water dat goed met de scooter te bereiken is. Afmelden uiterlijk vrijdag 21 september. Ja ik kom, u ook ?

7e Competitiewedstrijd zaterdag 8 september 2018 Amstel Drechtkanaal

Ja ja alweer de 7e !!!!!
Zaterdag 8 september 2018, Amstel Drechtkanaal
Aanvang: 07.30 uur
Vertrek carpoolplaats: 05.45
Sluis ’t Huis der Lucht, Nieuw Veens Jaagpad 15
De Kwakel
Afmelden bij Eilke !!!!


 

6e Competitiewedstrijd: zaterdag 25 augustus 2018 Leidse Vliet

Aanvang: 07.00 uur, einde 11.15 uur. Pauze van 09.00 tot 09.15 uur. Prijsuitreiking aan de waterkant.

Vertrek vanaf de Carpoolplaats om 05.30 uur.

Afmelden: uiterlijk donderdag bij onze voorzitter, de heer E. de Boer !


 

5e Competitiewedstrijd zaterdag 9 juni 2018: Alblasserdam

Namens het bestuur is het mij een genoegen om u uit te nodigen voor de 5e competitiewedstrijd. Deze zal worden vervist op zaterdag 9 juni 2018 in Alblasserdam. Nieuwe Waterschap – Kortlandse Kade 15.
Aanvang 07.00 uur. Pauze van 09.00 tot 09.15 uur. Einde wedstrijd 11.15 uur. Prijsuitreiking aan de waterkant. Vertrek vanaf de carpoolplaats Den Hoorn (rotonde) om 5.15 uur. Afmelden bij Eilke uiterlijk donderdag a.s.


 

3e Competitiewedstrijd zaterdag 5 mei 2018 Lijnden

Ja hoor, alweer de 3e competitiewedstrijd. De contouren beginnen zich al af te tekenen van de promovendi en degradanten !
Zaterdag 5 mei 2018 in Lijnden.
Volgens vergunning: Lijnderdijk Autohandel - Olmenlaan tot Gemeentebord De Lijnden-Lijnderdijk.
Aanvang: 7.00 uur en voor de liefhebbers 5.15 uur vanaf rotonde Den Hoorn.
De prijsuitreiking aan de waterkant ter plaatse.
Afmelden: uiterlijk donderdag 3 mei bij Eilke.


 

2e Competitiewedstrijd zondag 22 april 2018 Oude Rijn Zwammerdam Alphen

Namens de voorzitter is het mij een genoegen u te mogen uitnodigen voor de 2e competitiewedstrijd die zal worden vervist in de Oude Rijn. Willem Kloosterziel en Koos Baljeu zijn de uitzetters.
Datum: zondag 22 april 2018
Aanvang wedstrijd: 07.30 uur
Pauze van 09.30 tot 09.45 uur
Einde wedstrijd 11.45 uur.
Prijsuitreiking aan de waterkant.
Afmelden uiterlijk vrijdag 20 april edeboer3@hotmail.com of via de App


 

Uitslag Vrije Wedstrijd zaterdag 31 maart 2018

1. Eelco Göbel 1000 gram

2. Eilke de Boer 480 gram

3. Hans Vrijmoed 300 gram

4. Hans Overgaag 100 gram

5. Theo van Lochem 50 gram

6, 7 en 8: Leo Boks, Joël Kuijt en John Vrijmoed met 0 gram


 

Uitnodiging Eerste Competitiewedstrijd 2018 zondag 8 april Vlaardingse Vaart

Na al die eieren wordt het tijd serieus aan de slag te gaan. De voorzitter nodigt u dan ook van harte uit om deel te nemen aan de eerste competitiewedstrijd van 2018. Deze wordt vervist in de Vlaardingse Vaart, aanvang 07.30 uur ! Pauze van 09.30 tot 09.45 uur. Einde wedstrijd 11.45 uur. Bij verhindering uiterlijk vrijdag 6 april afmelden bij edeboer03@hotmail.com of via de App.


 

Jetzt Geh't los !

Precies twee weken geleden lag de vaart nog dichtgevroren, en nu is deze weer Hengelsportgereed ! Het Hengelsportseizoen 2018 wordt op zaterdag 31 maart 2018 om 07.30 uur geopend met een Vrije Wedstrijd aan de Vlaardingse Vaart. Opgeven voor a.s. vrijdag bij Eilke de Boer: edeboer03@hotmail.com, Whats App/Mobiel: 06 2009 1245. Deze wedstrijd is ook voor niet-leden toegankelijk !


 

Onder Visdata 2018 staat het programma voor 2018. Het bestuur wenst u een visrijk 2018


 

Inspraakavond en Feestavond 2017

Feestavond: zaterdag 4 november 2017 Ijsclubgebouw. Aanvang 20.00 uur.

Inspraakavond: dinsdag 14 november 2017 Ijsclubgebouw. Aanvang 20.00 uur.


 

Zomerfeestwedstrijd: zaterdag 12 augustus 2017

Loten vanaf 05.45 uur in de feesttent in het dorp

Er wordt gevist van 07.00 tot 12.00 uur, zonder pauze

Inschrijven bij Eilke de Boer edeboer03@hotmail.com, Whats App/Mobiel: 06 2009 1245


 

Let op: Siem Voogt Memorial-Foppenplas wordt zondag 29 oktober 2017

Deze datum is gewijzigd i.v.m. de beschikbaarheid van boten (was 22 oktober)


 

Uitnodiging Vrije Wedstrijd Fa Keijzer Bokaal zondag 23 juli 2017 !!!!

Op zondag 23 juli 2017 wordt traditioneel om de jaarlijkse wisseltrofee gestreden: de Fa Keijzer Wisselbokaal. Vanzelfsprekend wordt deze wedstrijd gesponsord door de naamgever, de firma Keijzer. Het wedstrijdwater is de Vlaardingse Vaart, vanaf de Molen tot richting Vlaardingen. Inschrijfgeld: 10 euro. Er wordt gevist van 07.00 tot 11.15 uur. Let op: van 09.00 tot 09.15 uur is er pauze. Prijsuitreiking is in de Ijsclub, alwaar de ballen gehakt en worsten reeds op u wachten !

Inschrijven bij Eilke de Boer: edeboer03@hotmail.com. Of via Whats App/Mobiel: 06 2009 1245


 

Heren, hierbij de uitslag van de zwoele, maar helaas wat vochtige nachtviswedstrijd.

 Tijdens de loting aan de waterkant, toen het nog best lekker weer was, veerden diverse vissers op bij het bericht van Jos dat zijn voer nog in de koelkast stond?. 

De concurrentie dacht al gelijk een kanshebber te hebben uitgeschakeld, maar helaas boden gelijk al diverse vissers aan een deel van hun voer af te staan. En zo hoort het ook!!

 

Ondanks een enkel buitje van half tien tot half acht?werd er door (gelukkig) iedereen best aardig vis gevangen.

Door de vochtige omstandigheden waren er weinig kokkerelactiviteiten. Niemand kwam onder z'n plu vandaan.

O ja, één keer kreeg ik bezoek van Hans Overgaag die rond een uurtje of drie kwam vragen of ik het nog leuk vond!   

 

Afijn, rond half acht werd het dan zo goed als droog, maar helaas bij het wegen (en schrijven) regende het weer lekker.

 

Dan de uitslag:

 

  1. Jos Boks en Willem Kloosterziel met 38.680 kg; resp. 21.080 en 17.600
  2. Joël Kuit en Richard Verhoeven met 26.420 kg; resp. 20.580 en 5.840
  3. Koos Baljeu en Hans Overgaag  met 21.120 kg; resp. 11.980 en 9.140

 

  1. Hans en John Vrijmoed                      met 20.200 kg; resp. 15.820 en 4.380
  2. Theo van Lochem en Eilke de Boer  met 18.300 kg; resp.   6.000 en 12.300
  3. Marc v.d. Boogert en collega Léon  met 14.180 kg; resp.   8.460 en 5.720
  4. Mart v.d. Vaart en Peter vd Breevaart met 7.120 kg; resp.   580 en 6.540

 

Zo kwam er een einde aan een bijzondere nacht. Iedereen had toch lekker gevist met hier en daar helaas nog wat rugklachten, maar eind goed al goed zullen we maar zeggen.

 

Tot volgend jaar of tot a.s. vrijdagavond bij de Dorpswedstrijd die niet zo lang zal duren.

Eilke

Tomatenwedstrijd 't Woudt vrijdag 7 juli 2017

Aanvang 18.00 uur

Einde 21.30 uur

Loting Valbrug

Prijsuitreiking in de ijsclub. Drank voor eigen rekening, hapjes voor rekening van de Open Schipluiden !

Opgeven bij Eilke de Boer: edeboer03@hotmail.com

06 2009 1245


 

Klik hier om een tekst te ty

Vooraankondiging  Dorpswedstrijd Tomatenwedstrijd.

Deze wordt gehouden op vrijdag 7 juli 2017

Inschrijven vanaf heden bij Eilke de Boer: edeboer03@hotmail.com

pen.

Het seizoen 2017 gaat van start !!!!!!

Uitnodiging voor tweemaal de Vlaardingse Vaart:

  • zaterdag 1 april een vrije wedstrijd en
  • zaterdag 8 april de eerste competitiewedstrijd !!

aanvang 07.30 uur

pauze van 09.30 tot 09.45 uur

einde wedstrijd: 11.45 uur

Geef u heden op: Eilke de Boer: edeboer03@hotmail.com


 

Heinz Brand Kampioen 2016 Proficiat !

Datum Inspraakavond verplaatst !

De inspraakavond wordt gehouden op dinsdag 22 november !!!!

(dus niet op donderdag 24 november)


 

Feestavond zaterdag 5 november !

Zaterdag 5 november wordt onze jaarlijkse feestavond gehouden ! U kunt zich vanaf heden opgeven: jvk@caiway.net. Aanvang 20.00 uur !


 

Onze kampioenen !

Ja hoor, Ron Keijzer en Eilke de Boer schreven de Siem Voogt Memorial op hun naam met ruim 18 kilo !!!!!

loting
Afbeelding – 2,0 MB 304 downloads

Siem Voogt Memorial Foppenplas zondag 9 oktober !!!!!!!


 

Wim van den Berg schrijft de Open Schipluiden op zijn naam !

Het heeft even geduurd, maar het kampioenschap van Schipluiden kan op Wim van den Berg zijn Palmares worden bijgeschreven. Vaak viste Wim zich in de top 5 van deze moeder van alle wedstrijden, maar dit jaar versloeg Wim iedereen met ruim 5,5 kilo, en kon hij het goud om zijn nek hangen. Het verslag volgt nog.

Op de foto van links naar rechts: Richard Verhoeven 4e, Jan Verbeek 3e, Hans Overgaag 2e, kampioemn Wim van den Berg en daarnaast Bram Mouthaan die 5e werd.

Ben van der Helm wint de dorpswedstrijd die op vrijdag 8 juli werd vervist. Tomatenkwekerij 't Woudt sponsorde deze wedstrijd. De volledige uitslag staat onder het tabblad vrije wedstrijden

 

Tomatenwedstrijd 't Woudt vrijdag 8 juli 2016 van 18.00 tot 21.00 uur

Daar is tie weer: de traditionele Tomatenwedstrijd in het dorp, gesponsored door Toamtenkwekerij t Woudt. Parcours: dorpskern. Aanvang 18.00 uur.

Einde wedstrijd 21.30 uur. Prijsuitreiking in de Ijsclub met een hapje en drankje

(drank op eigen kosten).

Opgeven bij Eilke de Boer: edeboer03@hotmail.com


 

Nachtviswedstrijd Cruqius vrijdag 1 juli 2016

 

Inde nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 juli zal de traditionele nacht-koppelwedstrijd worden vervist in Cruqius. De meest intieme wedstrijd van het seizoen !

Aanvang 21.00 uur tot de volgende ochtend 09.00 uur

Opgeven bij Eilke de Boer: edeboer03@hotmail.com


 

 

Uitnodiging 5e competitiewedstrijd

Zaterdag 11 juni 2016 wordt de 5e competitiewedstrijd vervist in Lijnden.

RV 15 van gemaal De Lijnden Akerdijk tot Nieuwe Meerdijk - Koekoekslaan

Zie bijgevoegde beschrijving van Joël waarvoor dank.

Er wordt gevist van 07.00 tot 09.00, pauze van 09.00 tot 09.15, en daarna weer verder tot 11.15.

 Prijsuitreiking aan de waterkant.

 Afmelden bij de voorzitter uiterlijk donderdag 10 juni !

 edeboer03@hotmail.com

 


 

 


 

Uitnodiging 4e competitiewedstrijd

A.s. zondag 29 mei 2016 wordt de vierde competitiewedstrijd vervist.

Wedstrijdwater: de Kortelandse Kade bij Kinderdijk

Aanvang wedstrijd: 07.00 uur.

Uitzetters: Jos en Willem.

 Afmelden bij Eilke:

edeboer03@hotmail.com

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Willem Kloosterziel won voor de eerste keer de Firma Keijzer Bokaal. En hoe !

Een "Platte" van 63 cm en 2800 gram. Ook Koos loet zich van zijn beste

kant zien met een zeelt van 54 cm en 2400 gram ! Op de achtergrond de sponsor

van deze wedstrijd: Toon Keijzer

Toon Keijzer Bokaal Vrije Wedstrijd zondag 22 mei 2016

Op zondag 22 mei 2016 wordt de Toon Keijzer Bokaal vervist. Het wedstrijdwater is de Vlaardingse Vaart. Aanvang 07.00 uur. Pauze van 09.00 tot 09.15 uur. Einde wedstrijd:11.15 uur.

U kunt zich heden opgeven bij de voorzitter: edeboer03@hotmail.com


 

 

Uitnodiging 3e competitiewedstrijd zaterdag 7 mei 2016

Vlaardingse Vaart Holy

Aanvang 07.00 uur

Pauze: 09.00 tot 09.15 uur

Uitnodiging 2e Competitiewedstrijd zondag 24 april 2016

Voorns Kanaal (Kanaal door Voorne)

Aanvang 07.30 uur

Pauze van 09.30 tot 09.45 uur

Einde wedstrijd 11.45 uur

Uitzetters: Jos en Eelco


 

Eerste competitiewedstrijd zaterdag 9 april 2016

A.s. zaterdag 9 april wordt de eerste competitiewedstrijd vervist in de Vlaardingse Vaart. Aanvang: 07.30 uur. Pauze: 09.30-09.45 uur. Einde wedstrijd: 11.45 uur. Prijsuitreiking in de Ijsclub. Bord met loting bij het appartementencomplex, ook via de App groep !!!


 

Open Schipluiden op zondag 10 juli 2016

De Open Schipluiden wordt definitief op zondag 10 juli gehouden


 

Hans Vrijmoed wint eerste Vrije Wedstrijd !

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Open Schipluiden niet op zondag 26 juni 2016

Helaas is  het ijsclubgebouw niet beschikbaar op zondag 26 juni. En zonder gebouw geen Open Schipluiden. Zeer waarschijnlijk, afhankelijk van het verkrijgen van een vergunning, zal de

Open nu worden gehouden op zondag 3 juli. Zodra dit zeker is, horen jullie dat !!!


 

Jetzt geht's los !!!!!

Op zaterdag 2 april 2016 wordt de eerste vrije wedstrijd vervist ! Wedstrijdwater is de Vlaardingse Vaart ! We zijn reuze benieuwd of iedereen zijn stek kan vinden met de nieuwe kantnummers ! Inschrijven bij Eilke:

edeboer03@hotmail.com


 

Bericht van de Voorzitter

Geachte vissers,  

 Begint het al te kriebelen??

Vandaag over een maand, 2 april beginnen we al weer met de eerste (vrije) wedstrijd (brrrrrr, mot er nog

effe niet aan denken). Hierbij kunnen we jullie meedelen dat alle vergunningen voor het komend seizoen

binnen zijn. Er is echter één wijziging, maar dat geldt alleen voor de lokatie. Voor de wedstrijd van 28 augustus konden we niet terecht aan Holy i.v.m. een kampioenschap van Zuidwest Nederland voor 100 man.

Wij zijn echter zo vrij geweest om voor die datum een vergunning aan te vragen (en gekregen) voor een wedstrijd aan de Oude Rijn (Heijmanswetering).   We hopen op een mooi visseizoen met hopelijk wat betere vangsten als het afgelopen jaar.  

Mvg Eilke


 


 

Presentatie nieuwe kantnummers

Het heeft wat moeite gekost, maar hier zijn ze dan: de lichtgewicht kantnummers

van 48 gram per stuk en 23 cm lang !!!!

Wat zal dat heerlijk uitzetten zijn !

 

We blijven groeien

En wederom heeft zich een nieuw lid aangemeld:

Joël Kuijt

Joël van harte welkom bij de club !


 

Nieuwe Leden

Binnen onze vereniging heten wij van harte welkom als nieuw lid:

Ron Keijzer en Bertus van Loenhout !

Wij wensen jullie een fantastische tijd toe bij 't Voertje, en wie weet belanden

jullie ooit in de A-Poule  !!


 


 

Inspraakavond 19 november 2015

Op donderdag 19 november wordt onze jaarlijkse Inspraakavond gehouden. Komt allen ! De vereniging trakteert u op een natje en een droogje. Aanvang: 20.30 uur


 

Feestavond 7 november 2015

Op zaterdag 7 november houden wij onze jaarlijkse feestavond, waarbij ook onze

kampioenen in het zonnetje worden gezet. Aanvang is 20.00 uur.  

De Feestcommissie


 

Siem Voogt Memorial 2015

Ze staan er wat verlegen bij. Nico Hermsen en Ton van Beek mogen zich de winnars noemen van de Siem Voogt Memorial 2015. Het verslag leest u op de site onde het kopje Siem Voogt Memorial.


 

Het bestuur van 't Voertje wenst u een visrijk

en gezond 2016 toe !

Siem Voogt Memorial zondag 18 oktober 2015

De loting vindt plaats in het ijsclubgebouw op zaterdag 17 oktober om 16.30 uur.

Afvaart: zondag 18 oktober om 07.30 uur.

Vissen van 09.00 tot 14.00 uur.

Om 17.30 uur meren we aan aan het Windrecht.

I


 

Rouwkaart Jan de Vast

In Memoriam: Jan de Vast

Vandaag, donderdag 17 september 2015, is ons lid Jan de Vast overleden.

Bij Jan werd enige maanden geleden geconstateerd dat hij een ziekte had,

die niet viel te overwinnen. Op bijgaande foto, die is genomen op vrijdag 10 juli jl,

is Jan te zien als trotse winnaar van de "Tomatenwedstrijd" in ons dorp.

Ook deed Jan nog mee op zaterdag 15 augustus jl tijdens de wedstrijd van de zomerfeesten. Het is moeilijk te bevatten dat onze Jan er niet meer is.

Nadere mededelingen volgen.

Uitnodiging laatste competitiewedstrijd 19-09-2015

A.s. zaterdag 19 september 2015 vind de finale plaats van de competitie.

Om 07.30 begint de wedstrijd aan de Vlaardinger Vaart.

Dwing hier uw promotie of degradatie af !!!!!


 

Siem Voogt Memorial verplaatst naar 18 oktober

In verband met de slechte weersvoorspellingen is de Siem Voogt Memorial verplaatst

van 4 naar zondag 18 oktober 2015.

 De echte reden is natuurlijk anders: Sportvisserij Belangen Midden Delfland heeft de Karpercup

wedstrijd op de Foppenplas over het hoofd gezien op 4 oktober, waardoor er twee vergunningen

zijn uitgegeven.Voor hen die zich al hadden opgegeven: graag bevestiging of

jullie ook op 18 oktober meedoen !!

 Excuses voor het ongemak !!!

Uitnodiging voorlaatste competitiewedstrijd

A.s. zaterdag 5 september wordt de competitiewedstrijd vervist in de Leidse Vliet.

Aanvang 07.30 uur !!!!

Dit is uw op één na laatste kans om promotie c.q. prolongatie veilig te stellen !!!!!!


 

Bootjeswedstrijd Foppenplas !!

A.s. zondag 30 augustus 2015 tussen 08.00 en 13.00 uur wordt de jaarlijkse bootjeswedstrijd

vervist op de Foppenplas. Het is een koppelwedstrijd. Wel zelf voor een bootje zorgen !!

Opgave bij de voorzitter Eilke de Boer:

Edeboer03@hotmail.com

Zomerfeestkampioen Erwin van der Windt blijft doorgaan !

Nog maar net bijgekomen van de declassificatie van alle geroutineerde vissers van't Voertje

tijdens de Zomerfeestwedstrijd, blijft Erwin doorgaan. Dat Erwin geen ééndagsvlieg is, bewijst

onderstaande foto ! Deze week sloeg hij een schubkarper van 26 pond

aan de haak aan het Windrecht !

Naast Zomerfeestkampioen bij de senioren is Erwin ook nog Kanjerkoning. Voorzitter van 't Voertje Eilke de Boer feliciteert Erwin van harte met zijn overwinning.

Belangrijke mededeling voor zondag 23 augustus !

Aanvangstijd is 07.00 uur (dus geen 07.30 uur !) en we vertrekken vanaf de grote parkeerplaats om 05.15 uur. 

Voor degenen die rechtstreeks gaan: het adres voor navigatie is Leimuiderdijk 227 in Burgerveen

en we vissen van bord einde Rijsenhout/Grote Poellaan tot Burgerveen - Leimuiderdijk - Venneperweg.

 Willem, Jan en Jos zullen het parcours uitzetten.


 

Uitnodiging Zomerfeestviswedstrijd zaterdag 15 augustus

Ja, ja daar is tie weer ! De traditionele viswedstrijd van de zomerfeesten:

loting vanaf 06.00 uur in de tent. De tent is vanaf 05.30 uur open. Er wordt gevsit van 07.00 tot 12.00 uur

(let op: dus niet vanaf 06.00 uur zoals vermeld in het programmaboekje !

Opgeven bij de voorzitter: edeboer03@hotmail.com

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Competitiewedstrijd 23 augustus

Als alternatief voor de wedstrijd van 23 augustus, welke dus niet aan de Trekvliet kan worden vervist,

hebbenwe vergunning gekregen voor een stuk aan de Ringvaart. Na overleg met de federatie MidWest

en na ruggespraak mer Wim Kloosterziel, die ter plaatse vrij deskundig is, is gekozen voor het stuk

RV 18 dat is vanaf bord Einde Rijsenhout - Grote Poellaan tot Burgerveen- Leimuiderdijk - Venneperweg.

Via de mail ontvangt u een gedetailleerde plattegrond !

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Jan de Vast wint Tomatenwedstrijd !!!!

Jan de Vast wist afgelopen vrijdagavond op overtuigende wijze de traditionele Tomatenwedstrijd in het dorp op zijn naam te schrijven. Een prachtige brasemvan 4 pond en 58 cm gaf de de doorslag !

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vrijdag 10 juli Tomatenwedstrijd !!!!!!

A.s. vrijdag 10 juli wordt de jaarlijkse Tomatenwedstrijd in het dorp vervist. Deze

wedstrijd wordt gesponsord door tomatenkwekerij 't Woudt. De prijsuitreiking is in ijsclub Vlietland, alwaar u tevens wordt getrakteerd op heerlijke bitterballen !!!!!!!

We vissen van 18.00 tot 21.30 uur.

Het bord met uw nummer staat bij de Valbrug

Geef u heden op bij de voorzitter:

edeboer03@hotmail.com

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Uitslag Cruqius bekend !!!!

Onze razende reporter Theo van Lochem heeft verslag gedaan van de nachtviswedstrijd in Cruqius.

Zijn verslag staat onder de vrije wedstrijden op de site. John Vrijmoed, onze kersverse kampioen, heeft de smaak te pakken en blijft winnen !!!!!! Ook Cruqius schreef hij op zijn naam samen met zijn vader Hans.

Wat een koppel !

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

John Vrijmoed kampioen van Schipluiden !

John is zondag 28 juni 2015 kampioen van Schipluiden geworden

Proficiat !