Siem Voogt Memorial

Foppenplaswedstrijd 19 oktober 2008

Op zondag 19 oktober werd de Siem Voogt Memorial koppelwedstrijd vervist op de Foppenplas. Het aantal deelnemende koppels bedroeg 24. Één koppel was echter genoodzaakt af te haken zodat er daadwerkelijk door 23 koppels werd gevist. In de aanloop naar de wedstrijd moesten er natuurlijk “koppels” worden gevormd; een normaliter natuurlijk proces waarbij soms een duwtje in de rug van de organisatie nodig was. Veel koppels vissen al jaren met elkaar en vormen een stabiel en ingespeeld duo  zoals Van Galen – Göbel, Van Beek - Vieveen of  Van der Vaart – De Bruijne. Maar er zijn ook vissers die wisselende (vis)partners hebben en het is ieder jaar weer een verassing met wie die komen. Denk in dit verband aan Jan Verbeek; dit keer had hij Heinz Brand aan de haak geslagen en, naar later bleek, niet onverdienstelijk.Wie weet houdt deze relatie op hengelsportgebied stand.

Jan en Heinz, alvast wordt verklapt dat zij in de prijzen zouden vallen !

Bij wijze van experiment was verleden jaar een groot deel van de Foppenplas aangewezen als wedstrijdterrein, zo ook nu. Geheel nieuw was dat ook nu de steigers meededen als wedstrijdstekken. 

Loting

De loting vond plaats vanaf 06.45 uur aan het Windrecht. Aldaar werden zo’n 17 koppels  ingescheept in twee platbodems.  Één platbodem werd ook dit jaar weer geheel belangeloos beschikbaar gesteld door Roboot boten van Daan de Bruijn. Daan en Bertus, weer heel hartelijk dank voor deze gigantische medewerking ! Het weer werkte redelijk mee. Als het een cijfer zou moeten hebben, dan een7, inieder geval een dikke voldoende.

Na nog enkele personen bij de Kwakel te hebben ingescheept voeren we snel richting Foppenplas. 

Aanvang wedstrijd

Tegenwoordig met de mobiele telefoon is het snel bekend of de vangsten rondom de plas goed zijn of niet.  Na ongeveer een uur vissen was wel duidelijk dat het geen spectaculaire dag zou worden, maar ook absoluut geen Off Day. In totaal werd er130 kilovis gevangen. Dat is zon 5,5 kilovis ‘gemiddeld per koppel.

Bijzondere vangsten

Als bijzondere vangst kan een werkelijk gigantische Winde door Andre van Velzen worden opgetekend. Of zou het een roofblei zijn ?

 

Vol trots poseert André van Velzen voor de fotograaf met zijn kapitale Winde  

Ook Joop van Galen had een bijzondere vangst: een werkelijk enorm grote brasem. Naar schatting moet dit een zestiger geweest zijn. Omdat Joop echter onlangs al met een snoekbaars in het Sport- en Cultuurblad had geposeerd, wilde hij absoluut niet weer op de foto. Tja, die bescheidenheid van Joop ook.

 

Teun van Oort en Wim van den Berg met een mooie Giebel. Wim speelde eerder in  deze outfit in The Return of the Jedi

De winnaars

Stille wateren, diepe gronden. Ze waren de hele wedstrijd bescheiden: heb je al wat ? ach een visje, ´t is niet wild. Maar ondertussen wisten deze twee oudere jongeren op schalkse wijze hun visje te haken. Een welverdiende eerste plaats voor het koppel De Bruijne - Van der Vaart.

Een dolgelukkige Thijs de Bruijne: na meer dan zestig jaar oefenen eindelijk prijs ! Mart van der Vaart kan het nog steeds niet geloven ik een beker? Hulde aan dit Koningskoppel !

Een welverdiende 3e plaats voor de gebroeders Van den Berg, na eindelijk echt vissenvoer te hebben gebruikt in plaats van tuinaarde met zaagsel !

De uitslag

Nr Koppel Gewicht Kantnr.
1  Thijs de Bruijne en Mart v.d. Vaart  14000 g 24 
2  Jan Verbeek en Heinz Brand  11740 g  17
3  Frans en Wim van den Berg  8680 g  8
4  Joop van Galen en Eelco Göbel  8100 g  1
5  Andre van Velzen en Johan van der Helm  7980 g  4
6  Ton van Beek en Ferry Vieveen  7800 g  21
7  Han de Bruijn en Frans de Jong  6620 g  3
8  Chris Broekman en Frans van Schilt  6420 g  22
9  Ben van der Helm en Teun van Oort  5940 g  5
10  Theo de Groot en Frans Noordhuijzen  5760 g  20
11  Don van Eeden en Alex van Schaik  5100 g  2
12  Jos Boks en Leon Groenewegen  4820 g  6
13  John en Hans Vrijmoed  4650 g  18
14  Frank van Eeden en John Coolegem  4220 g  9
15  Eric en Emile van den Weg  4200 g  14
16  Peter Camijn en Peter Schaareman  4180 g  7
17  Perry de Leeuw en Jan Rupke  4000 g  23
18  Koos Baljeu en Mart Buijing  3960 g  13
19  Eilke de Boer en Jan de Vast  3260 g  10
20  Leo de Leeuw en Remon Goode  2600 g  16
21  John en Kees Moget  2420 g  12
22  Arie van Eijk en Gerard van Dijen  2400 g  15
23  Theo van Lochem en Aad van den Bosch 1500 g   11


Prijsuitreiking

Na de wedstrijd was het goed toeven in het Jachthuis alwaar de prijsuitreiking plaatsvond. Er waren mooie tegoedbonnen te winnen. Dit kon ook omdat de wedstrijd fantastisch werd gesponsord door het rietdekkersbedrijf van onze ontvallen vismaat Siem Voogt. De kantprijs werd ter beschikking gesteld door de firma Rothfusz.

Om 16.30 uur voeren we moe maar voldaan huiswaarts. Als broeders in Petrus  legde een ieder zich ´s avonds ten ruste in de schoot van moeder de vrouw. Dit was topsport.

Tot volgend jaar.